pts - single press release
pts - single press release
Contact:
Harald Oberhofer
Phone: +49 30 509691-0
E-Mail: press@zanox.com
KEYWORDS:
BUSINESS
Tue, 06.09.2005
Print
pts20050906035 Media/Communications, Companies/Finance
Pressbox Pressbox
zanox: de marktleider in prestatiegerichte multichannel commerce neemt het Franse First Coffee over
De overname resulteert in belangrijke technologische synergie en enorme internationale groeipotentie

Berlijn/Paris (pts035/06.09.2005/11:00) - Het Berlijnse ZANOX.de AG is Europees marktleider in prestatiegerichte multichannel commerce. Nu neemt het bedrijf First Coffee SAS over, een vooraanstaand leverancier van verkoop- en marketingoplossingen in de Franse markt. Dit in Parijs gevestigde bedrijf is in zijn geheel, inclusief alle werknemers, overgenomen door zanox, met terugwerkende kracht vanaf juli 2005.

"Deze aanschaf is een belangrijke stap voorwaarts voor zanox. We kunnen onze diensten nu effectiever en intensiever aanbieden op de Franse markt", zo vertelt Thomas Hessler, lid van de directie van zanox. "Samen met First-Coffee kunnen we ook onze rol als technologisch pionier versterken, en onze internationale verkoopdiensten uitbreiden. Welkom aan boord!"

First-Coffee combineert technische, marketing- en statistische kennis, en biedt een geïntegreerd portfolio aan diensten en technische oplossingen. Het vijf jaar oude bedrijf heeft meer dan 200 klanten en een vast partnermarketingnetwerk, dat is bekroond als beste netwerk van Frankrijk. Deze prijs werd onder meer toegekend vanwege de kwaliteit van de verkopers en voor de uitstekende service.

Net als zanox biedt First-Coffee een veelomvattend pakket aan technologie, marketing en diensten. zanox wil First-Coffee geleidelijk integreren: de eerste prioriteit is technische integratie en harmonisatie, en het aanpassen van de verkoopprocessen. Verder wordt de bestaande dienstenportfolio van First-Coffee overgenomen en uitgebreid. First-Coffee zal in de toekomst verantwoordelijk zijn voor het beheer van de indirecte verkoopaanbiedingen van zanox ("Agency Solution") in Frankrijk. Deze aanbiedingen zijn specifiek gericht op bureaus die multichannel commerce aan hun portfolio willen toevoegen om zo de verkoop te verbeteren.

Cyril Toulet en Cyril Lherminé zijn de oprichters van First-Coffee en staan aan het hoofd van het bedrijf. Toulet en Lherminé blijven in die functie werkzaam bij First-Coffee en zijn verantwoordelijk voor het verbeteren van de Franse marktpositie van zanox. Cyril Toulet legt uit: "zanox is bezig om zichzelf te vestigen als een wereldwijde aanbieder van prestatiegerichte online marketing. Dankzij onze uitstekende technologieën en het klantenbestand kan zanox zijn positie op de Franse markt aanzienlijk verbeteren." Zijn collega Cyril Lherminé voegt daaraan toe: "We zullen voordeel hebben van de expertise van zanox en kunnen onze klanten vanaf nu meer diensten bieden in een groot aantal landen."

zanox en First-Coffee hebben afgesproken om geen details over de transactie vrij te geven. De transactie werd begeleid door het financiële consultancybedrijf Corporate Finance Partners ( http://www.cfpartners.com ).

First-Coffee SAS:
First-Coffee werd opgericht in september 2000 in Parijs, en is gespecialiseerd in prestatiegerichte verkoop en marketing. Onder zijn klanten bevinden zich bekende bedrijven als Tiscali, Procter & Gamble, Pixmania, Aquarelle en La Redoute. First-Coffee is winstgevend en heeft meer dan
15 werknemers in dienst.

Meer informatie vindt u op:
http://www.first-coffee.com

zanox:
ZANOX.de AG is de Europese marktleider in prestatiegerichte multichannel commerce. Dankzij het zanox XS-platform biedt dit Berlijnse bedrijf een unieke marketingoplossing voor effectieve verkoop, zowel online als offline. zanox biedt zijn klanten een allesomvattende strategie met technologie, diensten en een uitgebreid partnernetwerk. Het modulaire pakket zanox XS omvat partnermarketing en search engine-beheer, maar ook aanbevelingsmarketing, multichannel-verkoop en klantenbinding.
zanox positioneert zich op de internationale markt en biedt multichannel commerce in meer dan 25 landen op 4 continenten. Diverse prestigieuze bedrijven op verschillende vlakken vertrouwen op de verkoopkracht van zanox. Dit zijn onder meer Procter & Gamble, Jamba!, Vodafone, o2, Lycos, Expedia, Allianz, Citibank, Axa, Sixt, DaimlerChrysler, Quelle en Staples.
zanox werd in 2000 opgericht door directeuren Thomas Hessler, Heiko Rauch en Jens Hewald, en draait met winst. Dit bedrijf voor multichannel commerce heeft momenteel ongeveer 100 werknemers en bevindt zich in een marktsegment dat in 2005 waarschijnlijk met 51% zal groeien, naar een waarde van meer dan 3,14 biljoen euro (bron: Global Industry Analysts).

Contactgegevens:
Thomas Hessler, oprichter en directeur / Harald Oberhofer, persvoorlichter
ZANOX.de AG, Stralauer Allee 2, 10245 Berlijn
Telefoon/fax: +49 30 509691-0/ -99, press@zanox.com, http://www.zanox.com

(end)
Submitter: pts - single press release
Contact: Harald Oberhofer
Phone: +49 30 509691-0
E-Mail: press@zanox.com
Website:
pts - single press release