pts - single press release
pts - single press release
Contact:
Harald Oberhofer
Phone: +49 30 509691-0
E-Mail: press@zanox.com
KEYWORDS:
BUSINESS
Tue, 06.09.2005
Print
pts20050906034 Media/Communications, Companies/Finance
Pressbox Pressbox
zanox: Marknadsledande aktör för prestationsbaserad e-handel förvärvar First-Coffee i Frankrike
Förvärvet skapar betydande tekniska synergier och möjligheter till en enorm internationell tillväxt

Berlin (pts034/06.09.2005/11:00) - I och med förvärvet av First Coffee SAS får Berlin-baserade ZANOX.de AG, Europas ledande aktör för prestationsbaserad e-handel, en förstklassig kanal för prestationsbaserad försäljning och marknadsföringslösningar på den franska marknaden. Det Paris-baserade företaget inklusive alla dess anställda har tagits över i sin helhet av zanox, retroaktivt från 1 juli 2005.

"Förvärvet innebär ett stort steg framåt för zanox och skapar möjligheter för oss att erbjuda våra tjänster till den franska marknaden på ett effektivare och intensivare sätt", framhåller Thomas Hessler, en av styrelsemedlemmarna i zanox. "Tillsammans med First-Coffee stärker vi vår roll som pionjär på teknologiområdet ytterligare och utökar våra nationsoberoende försäljningstjänster. Välkomna ombord!"

First-Coffee, med kompetens inom teknik, marknad och statistik, erbjuder en integrerad portfölj med tjänster och tekniska lösningar. Det femåriga företaget har mer än 200 kunder och ett etablerat affiliatenätverk som utsetts till Frankrikes bästa. Utmärkelsen tilldelades på grund av varornas kvalitet, förstklassig service m fl faktorer.

Liksom zanox erbjuder First-Coffee ett omfattande paket av teknik, marknadsföring och service. zanox planerar att gradvis integrera First-Coffee i den egna verksamheten. Högsta prioritet har den tekniska integreringen och harmoniseringen samt anpassningen av försäljningsrelaterade processer. Dessutom kommer First-Coffees etablerade tjänsteportfölj att tas över och vidareutvecklas. First-Coffee kommer framöver att hantera zanoxs indirekta försäljningserbjudanden ("Agency Solution") i Frankrike. Dessa erbjudanden riktar sig särskilt mot företag som kan lägga till e-handel i sin portfölj och på så vis effektivt öka sin försäljning.

Cyril Toulet och Cyril Lherminé grundade First-Coffee och har varit ansvariga för företaget alltsedan starten. Både Toulet och Lherminé kvarstår i ledningen för First-Coffee och kommer att ansvara för zanoxs expansion på den franska marknaden. Cyril Toulet förklarar: "zanox är på väg att etablera sig som en global aktör på marknaden för prestationsbaserad e-handel. Tack vare våra förstklassiga tekniker och värdefulla kundbas kommer zanox att få en ordentlig skjuts i sin position på den franska marknaden." Hans affärspartner Cyril Lherminé tillägger: "Vi kommer att dra nytta av zanoxs omfattande expertis, och från och med nu kommer vi att kunna erbjuda kunderna ett ännu större tjänsteutbud i många olika länder."

zanox och First-Coffee har kommit överens om att inte offentliggöra några detaljer kring samgåendet som har handlagts av konsultfirman Corporate Finance Partners ( http://www.cfpartners.com ).

First-Coffee SAS:
First-Coffee, som grundades i september 2000 och är baserat i Paris, specialiserar sig på prestationsbaserad försäljning och marknadsföringslösningar. Bland dess kunder återfinns kända företag som Tiscali, Procter & Gamble, Pixmania, Aquarelle och La Redoute. First-Coffee är ett vinstdrivande företag med över 15 anställda.

Mer information finns att hämta på:
http://www.first-coffee.com

zanox:
ZANOX.de AG är marknadsledande inom prestationsbaserad e-handel på europamarknaden. Med plattformen zanox XS erbjuder det Berlin-baserad företaget en global, unik marknadslösning för effektiv online- och offlinehandel. zanox erbjuder sina kunder en omfattande strategi, inklusive teknologi, tjänster och ett etablerat nätverk av affärspartners. Modulportföljen zanox XS är en marknadsföringslösning med affiliateprogram och sökmotorer men omfattar även rekommendationsbaserad marknadsföring, multichannel-försäljning och kundlojalitet.
zanox har positionerat sig själv som en global aktör som erbjuder e-handelslösningar i mer än 25 länder på 4 kontinenter. Otaliga välrenommerade företag från en rad olika branscher förlitar sig på försäljningskraften i zanox. Bland dessa kan nämnas Procter & Gamble, Jamba!, Vodafone, o2, Lycos, Expedia, Allianz, Citibank, Axa, Sixt, DaimlerChrysler, Quelle och Staples.
zanox grundades 2000 av direktörerna Thomas Hessler, Heiko Rauch och Jens Hewald och är ett vinstdrivande företag. E-handelsföretaget har för närvarande ca 100 anställda och en marknad som förutspås växa med 51 % till 3 140 miljarder Euro under 2005 (Referens: Global Industry Analysts).

Kontakter:
Thomas Hessler, grundare och VD/ Harald Oberhofer, pressansvarig
ZANOX.de AG, Stralauer Allee 2, 10245 Berlin
Tel/Fax: +49 30 509691-0/ -99, press@zanox.com, http://www.zanox.com

(end)
Submitter: pts - single press release
Contact: Harald Oberhofer
Phone: +49 30 509691-0
E-Mail: press@zanox.com
Website:
pts - single press release