Onlineprinters GmbH
Onlineprinters GmbH
Contact:
Patrick Piecha
Phone: +49(0)9161/6209807
E-Mail: press@onlineprinters.be
KEYWORDS:
  • klimaatneutraal
  • onlinedrukkerij
  • onderneming
  • Onlineprinters

[ Download Photos ]

MEDIA
Wed, 30.04.2014
Print
ptp20140430040 Commerce/Services, Environment/Energy
Pressbox Pressbox
Onlineprinters.be biedt klimaatneutraal drukwerk aan
Klanten kunnen kiezen voor een volledig klimaatneutraal printproces
Kano in harmonie met de natuur
Kano in harmonie met de natuur
[ photos ]

Neustadt an der Aisch, Duitsland/Brussel (ptp040/30.04.2014/15:30) - Vanaf nu kan drukwerk geheel klimaatneutraal worden geprint en geleverd. Onlineprinters GmbH, een van de grootste onlinedrukkerijen van Europa, biedt haar klanten deze optie aan. Op die manier maakt het bedrijf haar volledige bedrijfsproces, van bestelling tot levering, zo milieuvriendelijk mogelijk. Om CO2-neutraal te printen, berekent Onlineprinters eerst de volledige CO2-uitstoot van het bedrijf. Die uitstoot compenseren ze op hun beurt dan weer door milieubeschermende projecten te steunen.

Onlineprinters wil samen met haar klanten bewuster omgaan met de natuur en het milieu. "Om echt een verschil te kunnen maken, is het noodzakelijk verder te kijken dan slechts het aanpassen van een deel van het productieproces", zegt Walter Meyer, CEO van Onlineprinters GmbH. "We streven naar een holistische aanpak; een volledig milieuvriendelijk proces, van bestelling tot levering. Klanten kunnen bijvoorbeeld kiezen om hun bestelling klimaatvriendelijk te laten printen tegen een toeslag van gemiddeld 0,7%. Op dit moment kiest al vijf procent van onze klanten voor deze optie, een percentage dat we steeds verder zien stijgen." De milieuvriendelijke aanpak van Onlineprinters is gebaseerd op vier onderdelen:

1. Volledig klimaatneutraal winkelen

De webshop van http://www.onlineprinters.be is volledig klimaatneutraal wat betreft de server, ontwikkeling, ondersteuning en ontwerp. De specialist voor klimaatbescherming analyseerde in 2013 de ecologische voetafdruk van het bedrijfsproces van Websale, de systeempartner van Onlineprinters. Om de uitstoot te compenseren, steunt Websale een gecertificeerd waterzuiveringsproject om de CO2-uitstoot te verminderen. Onze partners profiteren hiervan, omdat ze automatisch klimaatneutrale diensten afnemen. Alle 14 online shops van Onlineprinters gebruiken dit klimaatneutrale systeem.

2. Slechts één druk op de knop

Door te kiezen voor de optie 'klimaatneutraal printen' kunnen klanten de CO2 die voortkomt uit het printproces compenseren, waardoor ze een bijdrage leveren aan de bescherming van het klimaat. Hierdoor kunnen klanten bijdragen aan een project dat zich inzet voor de vermindering van broeikasgassen. Klanten kunnen kiezen uit verschillende projecten; van hernieuwbare energie tot herbebossing. Voor elke printopdracht wordt bovendien de CO2-uitstoot berekend en - indien gewenst - gecompenseerd met een 'Green Certificate'. Klanten kunnen er tevens voor kiezen om het ID-logo "ClimatePartner - climate neutral" op hun drukwerk te laten printen.

3. CO2-neutrale verzendingen

Om ook hun verzendingen klimaatvriendelijk te maken, werkt Onlineprinters samen met het logistieke bedrijf UPS voor CO2-neutrale verzendingen. Met dit programma steunt UPS onder andere herbebossings- en waterzuiveringsprojecten.

4. Een consistente en actieve aanpak

Ook in haar bedrijfsstrategie stelt Onlineprinters het milieu voorop door onder andere inkt en toner cartridges te recyclen, afval strikt te sorteren en PEFC-gecertifieerd papier te gebruiken. Het bedrijf gebruikt bovendien recyclebaar verpakkingsmateriaal.

Over Onlineprinters GmbH
Onlineprinters GmbH behoort tot de grootste onlinedrukkerijen van Europa. De Duitse onderneming heeft 500 werknemers en levert via onlineshops aan 30 landen in Europa. In de PSO-gecertificeerde productie wordt al het drukwerk vervaardigd in een zeer hoge offsetdrukkwaliteit en in flexibele digitale druk. "Drukopdrachten zelf afhandelen en snelle levering" is de eis van de zakelijke klanten die hun drukwerk, dat varieert van visitekaartjes en briefpapier via flyers, postkaarten en affiches tot en met gelijmde catalogi, geniete brochures en grootformaat reclamesystemen, in de onlineshop bestellen en drukgegevens zelf uploaden. Alle product- en bedrijfsinformatie is te vinden in de onlineshop en in de Mobile Shop van http://www.onlineprinters.be(end)
Submitter: Onlineprinters GmbH
Contact: Patrick Piecha
Phone: +49(0)9161/6209807
E-Mail: press@onlineprinters.be
Website: www.onlineprinters.be
Onlineprinters GmbH