Onlineprinters GmbH
Onlineprinters GmbH
Contact:
Patrick Piecha
Phone: +49(0)9161/6209807
E-Mail: press@onlineprinters.be
KEYWORDS:
  • flyers
  • Michael Fries
  • onlinedrukkerij
  • onderneming
  • Onlineprinters

[ Download Photos ]

BUSINESS
Fri, 04.07.2014
Print
ptp20140704014 Companies/Finance, Commerce/Services
Pressbox Pressbox
Michael Fries versterkt per 1 juli directie van Onlineprinters
CEWE topmanager ondersteunt internationalisering van de onlinedrukkerij
Directie van Onlineprinters uitgebreid
Directie van Onlineprinters uitgebreid
[ photos ]

Neustadt an der Aisch, Duitsland/Brussel (ptp014/04.07.2014/12:30) - Dr. Michael Fries, voormalig lid van de raad van bestuur van CEWE Color, versterkt vanaf 1 juli 2014 de directie van Onlineprinters, een van de toonaangevende onlinedrukkerijen in Europa. De ervaren key player uit de drukindustrie zal samen met Walter Meyer, oprichter en CEO van Onlineprinters, de leiding overnemen van Onlineprinters Holding GmbH en haar dochterondernemingen Druckerei und Verlag E. Meyer GmbH en Onlineprinters GmbH. Fries heeft als specialist op het gebied van onlinedrukwerk jarenlange strategische en praktische ervaring in de branche opgedaan. In zijn laatste functie als lid van de raad van bestuur van fotoboekproducent CEWE Color was hij tot eind 2013 verantwoordelijk voor diens bedrijven in Duitsland en de opbouw van de B2B-onlinedrukkerij Viaprinto. Ervaring in internationaal management deed hij op bij de Boston Consulting Group, daarvoor gaf hij bij Bertelsmann AG leiding aan de productie van Mohn Media op het gebied van preprint en vellendruk.

Strategie voor internationale expansie bij Onlineprinters

"We zijn er erg blij mee dat dr. Michael Fries ons bij de volgende strategische fase van onze internationale expansie gaat ondersteunen", aldus het commentaar van CEO Walter Meyer op de nieuwe samenwerking. Onlineprinters behoort tot de aanbieders met de sterkste groei in de Europese markt voor onlinedrukwerk. Met een groei van circa 20 procent jaarlijks en een jaaromzet van enkele honderden miljoenen kan de dienstverlener voor onlinedrukwerk zichzelf beschouwen als een van de marktleiders in Europa.

"Onlineprinters heeft al een unieke successtory in de printindustrie geschreven: Walter Meyer is sinds tien jaar zeer succesvol in de onlinehandel en de onderneming kan bogen op dertig jaar ervaring in de printbranche. Een sterke uitgangspositie waarmee wij ons aandeel in de markt voor onlinedrukwerk in Europa verder willen uitbreiden. Onlineprinters heeft ongelofelijk veel potentieel, knowhow en sterke merken voor een verdere expansie. Ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging aan de zijde van Walter Meyer en alle 500 medewerkers bij Onlineprinters", zegt directeur dr. Michael Fries verheugd over zijn nieuwe functie.

Het succesrecept "Al het drukwerk voordelig en snel uit één hand" gaat op. Met momenteel 14 onlineshops in Europa onder het Duitse merk diedruckerei.de en het internationale merk Onlineprinters heeft de onlinedrukkerij een bestand van meer dan 340.000 klanten opgebouwd. Het assortiment aan hoogwaardige offset- en digitaal drukwerk op http://www.onlineprinters.be reikt van flyers tot aan complete beursstands en van brochures met een oplage van 1 exemplaar tot maar liefst 200.000 catalogi. De printproducten worden in eigen beheer op de vestiging in Nürnberg geproduceerd.

Over Onlineprinters GmbH
Onlineprinters GmbH behoort tot de grootste onlinedrukkerijen van Europa. De Duitse onderneming heeft momenteel 500 werknemers en levert via meertalige onlineshops aan 30 landen in Europa. 30 jaar ervaring op het gebied van drukwerk en een eigen gecertificeerde productie volgens procesStandaard offset (PSO) garanderen een zeer hoge kwaliteit van het offset- en digitale drukwerk. Het productassortiment omvat visitekaartjes, briefpapier, flyers, postkaarten, affiches, catalogi, brochures, kalenders en grootformaat reclamesystemen. Klimaatneutraal geproduceerd drukwerk, kleine oplages, spoeddruk en overnight-levering zijn voordelen voor zakelijke klanten die hun drukwerk in de onlineshop bestellen en drukgegevens zelf uploaden. Alle product- en bedrijfsinformatie is te vinden in de onlineshop en in de Mobile Shop op http://www.onlineprinters.be



(end)
Submitter: Onlineprinters GmbH
Contact: Patrick Piecha
Phone: +49(0)9161/6209807
E-Mail: press@onlineprinters.be
Website: www.onlineprinters.be
Onlineprinters GmbH