Onlineprinters GmbH
Onlineprinters GmbH
Contact:
Andrea Lachmuth
Phone: +49(0)9161/6209805
E-Mail: press@onlineprinters.nl
KEYWORDS:
  • drukbranche
  • Onlinedrukkerij
  • Onlineprinters

[ Download Photos ]

BUSINESS
Wed, 25.01.2012
Print
pts20120125011 Commerce/Services, Products/Innovations
Pressbox Pressbox
Onlineprinters GmbH verder op Europese groeikoers
Onlinedrukkerij hoort met 30% groei tot de winnaars in de drukbranche
Onlineprinters GmbH
Onlineprinters GmbH
[ photos ]

Neustadt an der Aisch, Duitsland (pts011/25.01.2012/10:00) - De onlinedienstverlener voor drukwerk Onlineprinters GmbH sluit het boekjaar 2011 af met een omzetgroei van 30%. Daarmee behoort de Duitse e-commerce-onderneming tot de winnaars van de drukbranche en verstevigt haar positie in de top 5 van onlinedrukkerijen in Europa. "Drukwerk gewoon online bestellen" luidt het verkoopconcept van de onlinedrukkerij, die haar hoogwaardige producten in offsetdruk en digitale druk verkoopt via de Duitstalige onlineshop http://www.diedruckerei.de en internationale onlineshops als http://www.onlineprinters.nl . Met vijf landenshops, waar klanten in de talen Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Nederlands hun drukwerk snel, veilig, gemakkelijk en goedkoop online kunnen bestellen, wordt ondertussen 40% van de omzet in Europese landen buiten Duitsland behaald. Meer dan 800.000 pakketten met drukwerk verlieten in 2011 de productie in Neustadt an der Aisch en werden binnen enkele werkdagen via UPS geleverd aan klanten in 31 landen van Europa. Ter vergelijking: In 2009 bedroeg de omvang nog 350.000 pakketten en de buitenlandse omzet 25%. Daarmee gaat de groeistrategie van Onlineprinters GmbH via de internationalisering van de onlinehandel binnen twee jaar naar 100%. Geen groei zonder gekwalificeerde medewerkers: Het aantal werknemers op de afdelingen productie en verkoop is in 2011 gestegen van 300 naar in totaal 350 werknemers.

Onlineprinters ziet zichzelf als partner in de Europese drukwereld
Toenemende vraag en investeringen gaan bij Walter Meyer, directeur van Onlineprinters GmbH, hand in hand: In 2010 werd negen miljoen euro en in 2011 nog eens zeven miljoen euro in de vestiging in het Frankische Neustadt an der Aisch geïnvesteerd, om aan de groeiende Europese vraag naar hoogwaardig drukwerk te kunnen voldoen. Om ruimte te scheppen, werd de bedrijfsoppervlakte eind 2010 met 40.000 vierkante meter bijna verdubbeld. Meer dan 85 afdrukapparaten omvat de volgens procesStandaard offset (PSO) onderscheiden productie. Nieuwe ultramoderne 8-kleuren-offsetdrukmachines, veredelingsmachines voor UV-lakken en digitale XXL-drukmachines verhogen output en efficiëntie en verlagen tegelijkertijd het verbruik van hulpbronnen en kosten. "Wij zien onszelf als sterke partner in de complexe drukwereld. Als drukpartner voor agentschappen kunnen wij bijvoorbeeld de complete uitrusting voor een beurspresentatie - de beursstand, de productdisplays, flyers, visitekaartjes en brochures - uit één hand aanbieden. Deze productservice wordt door de klant heel goed ontvangen", vertelt Meyer tevreden met het oog op de uitgebreide assortimentskeuze aan drukwerk in de onlineshop.

Medewerkers, service, prijzen en gecertificeerde kwaliteit zijn de succespijlers
Hoge drukkwaliteit, snelle levertijden en de aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding ten opzichte van conventionele drukkerijen noemt Walter Meyer als redenen voor de snelle toename van het aantal klanten. Elke maand komen er ongeveer 6000 nieuwe klanten uit heel Europa naar de Nederlandse website van http://www.onlineprinters.nl en de landenshops van Onlineprinters om online iets te kopen. "Certificeringen vormen de basis voor een verantwoordelijk bedrijfsbeleid: Wij hebben onze onlineshop met het oog op bescherming van de consument laten certificeren met internationale keurmerken van Trusted Shops, het TÜV SÜD s@fer-shopping-keurlabel en het keurmerk 'EHI Geprüfter Online-Shop' (goedgekeurde onlineshop) om veilig en klantvriendelijk te kunnen winkelen. Alle klanten moeten veilig en gemakkelijk in de onlineshop kunnen winkelen", zo trekt Meyer zijn conclusie. Een belangrijke rol speelt daarbij ook de telefonische begeleiding van de buitenlandse klanten. Een team van native speakers staat ter beschikking om alle vragen over producten, levertijden en het bestelproces te beantwoorden. "Zonder onze gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers van de afdelingen productie en verkoop en de vele trouwe klanten in de onlineshop was onze snelle groei niet mogelijk geweest. Daarvoor ben ik hen erg dankbaar", vat Walter Meyer de belangrijke pijlers voor het continue zakelijke succes van de e-commerce-onderneming samen.

Over Onlineprinters GmbH
Het bedrijf Onlineprinters GmbH, dat in 2008 werd opgericht, ontwikkelde zich binnen enkele jaren tot een van de grootste onlinedrukkerijen in Europa. De Duitse onderneming levert aan 31 landen in Europa. In de PSO-gecertificeerde productie wordt al het gangbare drukwerk vervaardigd in een zeer hoge offsetdrukkwaliteit en in flexibele digitale druk. "Drukopdrachten zelf afhandelen" is de eis van de zakelijke klanten die hun drukwerk, dat varieert van visitekaartjes en briefpapier via flyers, postkaarten en affiches tot en met gelijmde catalogi, geniete brochures en grootformaat reclamesystemen, in de onlineshop bestellen en drukgegevens zelf uploaden. Alle product- en bedrijfsinformatie is te vinden in de onlineshop van http://www.onlineprinters.nl

Perscontact:
Onlineprinters GmbH
Andrea Lachmuth
Hoofd pers en pr
Rudolf-Diesel-Str. 10
91413 Neustadt an der Aisch
Duitsland
Tel.: +49(0)9161/6209805
Fax: +49(0)9161/662920
press@onlineprinters.nl
http://www.onlineprinters.nl



(end)
Submitter: Onlineprinters GmbH
Contact: Andrea Lachmuth
Phone: +49(0)9161/6209805
E-Mail: press@onlineprinters.nl
Website: www.onlineprinters.nl
Onlineprinters GmbH